Lions Club Linköping Valla
       
      Startsida » Det här är Lions     
Lions Club International 

Lions är en av världens största hjälporganisationer med 1,4 miljoner medlemmar. Lions finns i 206 länder. Medlemmarna engagerar sig ideellt i olika samhälls- och hjälpprojekt för att göra världen till en bättre värld att leva i. Lions förbättrar livskvaliteten för människor lokalt, nationellt och internationellt.

Hjälpen sker från människa till människa och styrs av lokala behov, då nätverket av medlemmar i Lions finns i 206 länder. För att bota onödig blindhet i världen samlade Lions in >400 miljoner US dollar till Lions internationella synvårdsprojekt Sight First under 1990-talet. Projekt pågår fortfarande med bland annat att bota Tracom. Starroperationer på "fältet i egna mobila enheter" är ett annat. 

PG: 90 1948-0
Sveriges Lions motto är: För samhällsansvar och livskvalité

Lions uppgift är "att skapa och upprätthålla en anda av samförstånd mellan jordens folk gällande humanitära behov, genom frivilliginsatser med lokal engagemang och internationell samverkan".

Lions finns i över 206 länder och geografiska områden och har 15 000 medlemmar i Sverige organiserade i 460 klubbar. Intresserad? Sök oss på "Bli medlem"

Det finns inga gränser för Lions
Vi hjälper lokalt, nationellt och internationellt. Andra exempel på hjälpinsatser är att Lions stödjer cancerforskningen i Sverige, barndiabetesforskningen i Sverige och har hjälpprojekt för barn och ungdomar i Östeuropa.
En styrka hos Lions är lionmedlemmarnas förankring i lokalsamhället som gör att man kan sträcka ut en hand till medmänniskor i sin kommun/ort. Det gör också att det finns stora möjligheter för lionmedlemmar att påverka inriktningen på hjälparbetet. Många lionklubbar arbetar för att höja livskvalitén för barn och ungdomar.

Lionmedlemmar i Sverige samlar in omkring 30 miljoner per år.

Alla insamlade medel går oavkortat till ändamålet.
Lions organisation och administration betalas helt av medlemsavgifter.

Lions är politiskt och religiöst neutralt, men fördömer våld och förtryck i alla dess former. Internationellt är Lions med i ESOC, FN´s ekonomiska och sociala råd. Lions Sverige är bland annat med i Svenska FN-förbundet och SFI (Stiftelsen för Insamlingskontroll) genom Stiftelsen Lions Hjälpfond som har 90 1948-0

Lions arbetar mycket aktivt för en bättre miljö bland annat genom distrikt 101a (Södermanland, Östergötland, Stockholm och Gotland) som instiftat ett Miljöstipendium som delats ut sedan 2014. 


 
Detta är LC Linköping/Valla

Klubben bildades den 12 februari 1970

Ett 
engagerat gäng herrar bestämde sig för att det skulle bli en andra klubb i Linköping. Sagt och gjort och på ovan datum registrerades klubben som allt sedan dess hört intimt samman med Gamla Linköping. Initiativtagaren till Gamla Linköping var på sin tid medlem i klubben.
Den första stora aktiviteten var ett jättearrangemang på Stora Torget tillsammans med kommunens övriga klubbar med ”Lejonjakten”. Det var underhållning, tivoli och försäljningar av olika slag.
Klubben byggde också det som i var mans mun heter LILL VALLA en lekplats som fortfarande fungerar, men som ska förnyas under 2013-2014. 
1976 väckte Axel de la Motte idén att flytta den på 1950-talet insomnade barncirkusen Cirkus Baraskojsky från Tinnerbäcken till ridhuset i Valla och återuppstå som Cirkus Vallaskojsky. Premiären i september blev succé och den 23 december sändes föreställningen i TV 2 i programmet ”Julkul i Gamla Linköping”.
Redan under 1970-talets första del började lions att arrangera Adventsmarknader i Gamla Linköping. Denna aktivitet har genom åren blivit mycket uppskattad och har på senare år fått en uppföljare i en Påskmarknad. 
Vi liksom många andra föreningar har svårt att rekrytera ungdomar, men vi vet att det finns många engagerade undomar och medelålders män och kvinnor. Gör slag i saken - kontakta oss och bli med i världens största hjälporganisation.


©Lions Clubs International MD101, Geijersvägen 24, SE-112 44 STOCKHOLM, SWEDEN - Tel:+46-8-744 59 00 - Fax: +46-8-726 92 00 Email: kansli@lions.se